favicon.ico" type="image/x-icon">

Behandelmethode

De shiatsu therapeut is erop gericht de oorzaak van een storing in de energiestroom [klacht of ziekte] te diagnosticeren en te herstellen. shiatsu Door druk uit te oefenen op spieren, op de meridianen en op tsubo [acupunctuurpunten die zich op het lichaam bevinden], kan verkeerd geleide energie in goede banen worden geleid en kan geblokkeerde energie worden vrij gemaakt. De lichaamseigen energie gaat weer stromen en het natuurlijke genezingsproces wordt op gang gebracht. Het is bij deze aanpak onmogelijk een deel van het lichaam te behandelen zonder rekening te houden met het effect van die behandeling op het geheel.
Bij medisch-shiatsu® wordt de druktechniek gebruikt als intensieve therapeutische massage, waarmee een verbinding gemaakt wordt tussen het klassieke begrip van massage en het beïnvloeden van het energiestelsel via de meridianen, vergelijkbaar met hoe dat bij acupunctuur gebeurt.
Bovengenoemde combinatie is onder andere zeer effectief gebleken om spierstijfheid en spierkrampen op te heffen of te verminderen [uit ervaringen met kinderen in Italië is gebleken dat ook bij spasticiteit veel verlichting kan worden bereikt], het zenuwstelsel te reguleren, bloedsomloop en lymfecirculatie te stimuleren, goede spijsvertering te bewerkstelligen en kliersecretie te reguleren.
Diverse klachten zoals spierpijnen, gewrichtsproblemen, ademhalingsproblemen, hoofdpijn, vermoeidheid, slaapstoornissen, spijsverteringsproblemen, etc kunnen hiermee aangepakt worden. Shiatsu werkt bovendien zeer effectief bij revalidatie en mobilisatie.
In de sportwereld krijgt shiatsu ook meer en meer bekendheid. Steeds meer sporters gaan ondervinden dat shiatsu begeleiding een dimensie toe kan voegen aan hun training- en wedstrijdprestaties. Bovendien is de ervaring dat shiatsu, als aanvulling op de begeleiding, een snelle genezing van blessures kan bevorderen.
Via de European Shiatsu Academy worden regelmatig bij- en nascholingen georganiseerd, bijv. op het gebied van sport, maar ook voor zwangerschapsbegeleiding, chemotherapie, hyperventilatie, whiplash, aids, etc. Voorop staat: wat kan de bijscholing toevoegen aan het reeds bekende en hoe integreer je deze kennis in een zinvolle behandelmethode.