Uw browser ondersteunt geen javascript. Om deze pagina's goed te kunnen bekijken is het nodig javascript in te schakelen (extra->internetopties->geavanceerd -> --) Voor meer informatie over ons kunt u ons bellen; 070 3605559 of mailen; mail(at)overzee-borstlap.nl
ouderbegeleiding
 

Over Ons

Niels Overzee (1958): Ik werk sinds 1987 als therapeutisch coach binnen binnen de Haagsche TherapiePraktijk. Tot 2013 werkte ik ook als Medisch-Shiatsu therapeut. nie
In 1980 ben ik afgestudeerd aan de pedagogische academie in Den Haag. Daarna heb ik nog een bijscholing gedaan voor het Vrije School onderwijs. Na wat ervaring in de ziektevervanging, noopte de destijds grote werkloosheid in het onderwijs mij om mij om te scholen. Ik volgde de medisch-shiatsu opleiding en diverse bijscholingen aan de Nippon Nederlandse Shiatsu school in Baarn. Dit was destijds in Nederland de officiële dependance van het Nippon Shiatsu college in Tokio, erkend is door het Japanse ministerie van volksgezondheid. Daarnaast volgde ik de basisopleiding hypnotherapie en een workshop nieuwe energietherapieën bij het IEP in Nijmegen. Hierbij leerde ik, naast klassieke hypnotherapie, onder andere het werken met EMDR en EFT. Ik volgde bovendien workshops bij het Stattman Institute of Unitive Psychotherapy en workshops energiewerk bij diverse andere instituten. Bij dr. Michiel Noordzij (kinder- en jeugdpsychiater) volgde ik een bijscholing in zijn "echt wel" aanpak voor kinderen met gedragsproblemen.
Ik ben medeoprichter en voormalig bestuurslid van de Nippon Nederlandse Shiatsu Werkgroep en van de European Shiatsu Association en ben een paar jaar adviserend lid van het bestuur van de vereniging voor unitieve psychotherapie geweest.
Sinds ongeveer 2007 begeleid ik jongeren en jongvolwassenen met opgroeimoeilijkheden en vanaf eind 2011 werk ik ook als bewindvoerder en curator, met name voor jongeren die extra zorg nodig hebben. Ik werk als jongerencoach samen met een aantal gezondheidszorgpraktijken en verschillende bewindvoerders en curatoren.

 

Saskia Borstlap (1951): Ik ben ervaren in en werk met diverse behandelmethoden binnen de Haagsche TherapiePraktijk.sas
Mijn achtergrond; een jaar academie voor eurythmie (een therapeutisch kunstzinnige bewegingsleer, gebaseerd op de filosofie van Rudolf Steiner), behandelassistent afdeling gedragstherapie "Bloemendaal in Den Haag", T.L.G.-A, een training in het begeleiden van therapiegroepen aan het instituut voor voorlichtingskunde en communicatie, een opleiding Speyer therapie (een korte, intensieve methode om jeugdtrauma's te verwerken) en een drie jarige opleiding aan het Institute of Unitieve Psychotherapy van dr Jacob Stattman. Dit alles naast veel op zich zelf staande lichaamswerk trainingen en dansworkshops in binnen- en buitenland. Bij dr. Michiel Noordzij (kinder- en jeugdpsychiater) volgde ik een bijscholing in zijn "echt wel" aanpak voor kinderen met gedragsproblemen.
Ik heb inmiddels al vele jaren een eigen praktijk voor individuele- en relatietherapie, sinds 1987 binnen de maatschap Overzee/Borstlap. Sinds een paar jaar begeleid ik ook ouders van kinderen met gedragsproblemen en werk daarbij samen met verschillende gezondheidszorgpraktijken. Ik ben lid en bestuurslid geweest van de vereniging van unitieve therapeuten in Nederland.